Over mij

Ik ben Sita Hopman, geboren op 23 juni 2004 te Alkmaar en ben vanaf mijn jonge jaren al bezig met paarden en pony's. In het begin met het verzorgen van de Shetlanders van mijn moeder maar al snel wilde ik meer.

Ik begon op mijn 7e met mijn eerste wedstrijden te rijden op de manegepony's. Toen ik 9 jaar was startte ik met mijn eerste wedstrijd op mijn eigen pony Maharadje in de klasse B. Al snel bleek dat vrij aardig te gaan en haalde snel mijn eerste winstpunten.

Op mijn 14e begon het allemaal wat serieus te worden en ging het allemaal erg snel. Op mijn 15e ben ik bij Adelinde Cornelissen intern gegaan en stalruiter geworden. Samen met Adelinde hebben we vanaf daar naar het EK toegewerkt. Op het Ek in Hongarije ben ik toen 3e met het Nederlandse team geworden. Tot nu echt wel 1 van de hoogte punten in mijn paardensport carrière.

Momenteel zit ik op de instructeurs opleiding paardenhouderij niveau 4 in Barneveld. Hier hoop ik in 2025 mijn instructeursdiploma te halen. Orun aspirant instructeur ben ik wel al voor geslaagd.

Tussen school door ben ik met veel plezier druk bezig met het opleiden van paarden voor mezelf, voor andere en begeleid ruiters tijdens de training en wedstrijden. Zo probeer zoveel mogelijk ervaring op te doen met verschillende paarden en tijdens de stage periodes.

Stallen en ruiters waar ik momenteel of in het verleden veel heb geleerd:

Manage Belckmeer - Rob Koning
Stal Hertenhof - Renate Langenberg
Dressuurstal Adelinde Cornelissen - Adelinde Cornelissen
Acedemy Bartels - Imce Bartels
Poko Loko - Manon Vlieg
Stal van Diepen - Arjen van Diepen